Polițiștii de la Secția Rurală Vadu Moldovei par a fi cei mai activi, cel puțin în ultima perioadă, la capitolul nereguli descoperite în privința transporturilor de lemne. După ce au confiscat 462 mc lemn de la o firmă din Râșca, un alt caz, mai mărunt, dar care arată implicare, a fost constatat marți dimineață, în jurul orei 8.00, când echipajul de serviciu de la Vadu Moldovei a oprit pentru control o autoutilitară cu lemn.  

Bărbatul de la volan a prezentat la control documentele personale și cele ale mașinii, precum și avizul pentru materialul lemnos transportat. Șoferul a prezentat un aviz pentru un volum de 12,9768 mc lemn foc rășinoase molid. Primele verificări au indicat că avizul este valabil, iar traseul GPS al transportului este din locația acelei platformei primare.

Polițiștii au constatat însă că în mașină pare a fi mai mult lemn decât cel din acte.      

S-a solicitat sprijinul Ocolului Silvic Râșca, care a delegat un reprezentant să inventarieze cantitatea de material lemnos din autoutilitară. După inventariere, a rezultat un volum total transportat de 15,79 m3 lemn foc molid, așadar cu aproape 3 mc în plus. 

Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională și au confiscat cantitatea de lemn în plus, fără acte, adică 2,83 mc lemn foc molid.