Municipiul Suceava încurajează utilizarea mașinilor electrice, economice și ecologice, prin montarea de noi stații de încărcare rapidă a acumulatorilor acestora.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat miercuri semnarea unui contract în valoare de peste 1,1 milioane de lei, pentru achiziția și montarea a 7 stații de încărcare destinate vehiculelor electrice.

“Am semnat contractul cu SC Electromagnetica SA București pentru achiziția și montarea a 7 stații de reîncărcare acumulatori în municipiul Suceava, proiect finanțat prin Administrația Fondului pentru Mediu, în următoarele 5 locații:

a) Strada Republicii -  în spate Complexului Comercial Bucovina;

b) Strada Vasile Alecsandri: în laterala Teatrului Matei Vișniec;

c) Strada Universității - 2 bucăți;

d) Strada Gheorghe Doja;

e) Strada Ana Ipătescu - în vecinătatea Hotelului Bucovina - 2 bucăți” a spus edilul Sucevei, localitate care mai are montate 24 de stații de încărcare a mașinilor electrice, finanțate din fonduri elvețiene.

Valoarea contractului semnat în octombrie 2021 este de 1.109.622 lei inclusiv TVA, iar termenul de realizare este de 8 luni.

Utilizarea stațiilor municipalității pentru încărcarea vehiculelor electrice este în continuare gratuită, în baza unui card special, care se solicită de proprietar.