Vântul schimbării bate și în curtea societății de transport public local a municipiului Suceava, aducând o serie de îngrijorări legitime ale angajaților, mai ales acum, în vremuri tulburi.

La conducerea TPL Suceava se află, începând de marți, 5 octombrie, un nou director – Dănuț Matei, pensionar, fost șef serviciu în cadrul IPJ Suceava, care este și inginer auto, specializat în blindate, automobile și tractoare pe roți și pe șenile. Acesta a refuzat să dea detalii despre intențiile sale la conducerea transportului public local, spunând doar că are de gând să-l eficientizeze.

În subordinea sa se află doi directori adjuncți, unul fiind Darie Romaniuc, fostul administrator unic al TPL, care, din cauza unor probleme de sănătate, a preferat să facă un pas în spate, dar și Andrei Agavriloaie, un inginer tânăr, care se ocupă în special de partea de transport electric și implementarea proiectului de modernizare, care include e-ticketing și un mecanism de anunțare în timp real a curselor care vor ajunge în stațiile de călători.

O altă schimbare majoră în conducerea TPL Suceava este faptul că, în prezent, nu mai există Consiliu de Administrație al societății, acesta fiind “dizolvat”, după ce şase din cei șapte membri nu au mai primit “undă verde” pentru un nou mandat din partea comisiei delegate de  Consiliul Local Suceava.

“Organizăm deja concurs pentru ocuparea posturilor de membri ai Consiliului de Administrație al TPL, care sunt remunerate, vor fi anunțate toate cerințele, selecția se va face cu transparență maximă și sperăm să atragem specialiști care să ne ajute în procesul de modernizare a societății de transport public local”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi.

TPL Suceava este societate pe acțiuni, la care acționar unic este Consiliul Local Suceava, reprezentat în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de membrii desemnați prin vot, imediat după preluarea mandatului.