Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan consideră că Guvernul liberal își bate din nou joc de cetățeni.Înainte să plece de tot de la Palatul Victoria, Cîțu și-a achitat, aseară, nota de plată către primarii PNL care l-au pus șef de partid. Premierul demis, Cîțu, a procedat ca un contabil de C.A.P. – unde a văzut că e primar PNL care l-a votat, a distribuit între 400.000 și 15.000.000 de lei, iar unde scria în dreptul localității PSD – a trecut din pixul lui cu superputeri  50.000 lei. Chiar ne crede proști? Chiar crede că dacă trece în tabel și primăriile unde sunt primari PSD o să zicem – „bine că am primit și noi ceva”!? Chiar crede că nu vedem ce joc murdar a făcut?”, a întrebat Gheorghe Șoldan.

El s-a întrebat de ce jignește Florin Cîțu zeci de primari gospodari din județ Suceava și de ce nu a dat bani acolo unde este nevoie cu adevărat și răsplătește propria clientelă de partid. Gheorghe Șoldan consideră că Florin Cîțu nu vede că spitalele iau foc, că nu există medicamente pentru tratarea pacienților cu Covid-19, că trenurile dacă nu se blochează pe traseu, iau și ele foc, iar în România sunt mii de școli fără apă și încălzire, sute de mii de copii abandonează în continuare școala. „<Trist, dar adevărat, vorba lui Iohannis, pila lui de la Cotroceni”, a mai spus Șoldan. El a arătat că localitățile care au primari PSD au primit numai 12% din bani, în timp ce restul de aproape 90% s-au dus către primarii PNL. „Da, către primari, și nu către oameni, nu către spitale, școli, drumuri sau copii! Banii sunt doar pentru plata „facturilor”  restante de la congresul PNL. Cu ce au greșit sucevenii din comunele cu primari PSD? Primarii PSD din județul Suceava sunt gospodari de bună-credință, oameni care sfințesc locul din puținul pe care-l au. Datorită oamenilor de aici, Bucovina este o zonă așa frumoasă. Ei toți merită mai mult sprijin de la statul român. Dar Cîțu a ales să-i jefuiască”, a mai adăugat deputatul PNL de Suceava. El a spus că dacă pentru fiecare comună condusă de PSD s-au alocat câte 50.000 lei, pentru cele conduse de PNL sumele au fost de 400.000 de lei și chiar mai mult. „Cum este posibil ca localități cu același număr de cetățeni să primească de 8 ori mai puțini bani doar pentru că au primari de la PSD? Se vede din avion că acest tabel a fost făcut preferențial, că e mită dovedită.

Unde sunt procurorii DNA să-i zgâlțâie puțin pe Cîțu și banda lui de infractori? Oare vă mai apără Iohannis și acum? Pentru cât timp? În curând va pleca și el de la Cotroceni!”, a încheiat Gheorghe Șoldan.