Valul IV al pandemiei de coronavirus se resimte tot mai acut în întreg județul Suceava, ale cărui spitale riscă să devină “sufocate” de numărul mare de pacienți infectați, situație în care vor fi defavorizați cei care au și alte afecțiuni care necesită îngrijire medicală.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 601, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 28. În ultimele 24 de ore au fost internate 61 de persoane suspecte de infecție cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 69 de persoane.

Din totalul celor 643 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 250 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 20 de pacienți sunt în zona tampon și 373 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 250 de pacienți diagnosticați Covid-19:

- 11 prezintă forme ușoare;

- 117 prezintă forme medii ale bolii;

- 104 prezintă forme grave;

- 18 prezintă forme critice și sunt internați în secția ATI (14 pacienți ventilați non-invaziv și un pacient intubat, ventilat invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 315 paturi libere, din care 59 pentru pacienți Covid-19, 239 în sectorul non-Covid și 17 pentru zona tampon.

La unitatea ATI nu mai sunt paturi disponibile pentru pacienți Covid, sunt 17 ventilatoare libere, din care 0 pentru pacienții Covid-19, și 17 pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 88 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (19 persoane cu forme ușoare, 43 de persoane cu forme medii, 24 de persoane cu forme grave și 2 cu forme critice), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind 24 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați doi pacienți, nemaifiind locuri disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 60 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 pacienți cu forme ușoare, 40 de pacienți cu forme medii și 11 pacienți cu forme grave), nefiind locuri libere în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 50 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (19 pacienți cu forme ușoare și 31 pacienți cu forme medii) și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 14 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli CroniceSiret sunt internați 24 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare și 14 cu forme medii) și o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 56 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (43 cu forme medii, 11 cu forme grave și doi cu forme critice), și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus,  nefiind locuri libere în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Fălticeni sunt internați 73 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (14 cu forme ușoare, 50 cu forme medii, 7 cu forme grave și 2 cu forme critice), fiind libere 19 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați doi pacienți, nefiind locuri disponibile.

La nivelul județului sunt disponibile 125 de locuri libere Covid și 29 de locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19 internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.