Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Vatra Dornei, a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 2 ani și 5 luni de închisoare, în baza mandatului acesta fiind ridicat de polițiști de la domiciliu, miercuri, și transferat, sub escortă, în Penitenciarul Botoșani.

Ioan Mihai Bozdoro s-a bucurat inițial de clemență din partea judecătorilor, într-un dosar de conducere sub influența alcoolului, însă faptele de contrabandă i-au pus „capac” situației judiciare.

Inculpatul a fost condamnat pentru două fapte de„colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, (una din decembrie 2018 și una din martie 2019),  la o pedeapsă de 1 an și 6 luni de închisoare. La această pedeapsă s-a adăugat una de 11 luni, mai veche, pentru infracțiuni rutiere, care era inițial cu suspendare. A rezultat pedeapsa totală de 2 ani și 5 luni de închisoare, pe care bărbatul în vârstă de 56 de ani o va executa în regim de detenție.

Tot miercuri, 6 octombrie, a mai fost încarcerat și minorul Săvel R., din municipiul Suceava, condamnat la 9 luni de închisoare, într-un dosar de furt calificat. Fiind vorba de un minor, acesta va executa pedeapsa la Centrul educativ Târgu Ocna, Bacău.