Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Suceava continuă inițiativa „Vaccinare și responsabilitate”, demarată în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, prin susținerea unor campanii de vaccinare în școli.

Joi, pe 21.10.2021, Caravana vaccinării a ajuns la Colegiul ”Vasile Lovinescu” Fălticeni. 25 de elevi, cu vârste cuprinse între 15-18 ani, din cadrul acestui colegiu s-au vaccinat cu prima doză, alături de 4 profesori și 2 angajați din rândul personalului nedidactic.

Inspectorul școlar general al IȘJ, prof. Bocanci Grigore, a precizat că „în perioada actuală, se impune, mai mult decât oricând, realizarea unor demersuri concrete de susținere a campaniei de vaccinare, atât printr-o informare corectă, cât și prin puterea exemplului. Vaccinarea este cea mai importantă măsură sanitară de protecţie împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2. În această perioadă a pandemiei de COVID-19, vom fi prezenți și vom sprijini cât mai multe campanii  de vaccinare în școli, alături de celelalte măsuri de asigurare a siguranței sanitare.”

Prezent la activitate, inspector școlar general adjunct prof. Anton Nicolae Ciprian a menționat că „pentru prezența fizică a elevilor la școală este nevoie de intensificarea procesului de vaccinare. Felicit elevii, dar în acelaşi timp mulțumesc și părinților pentru acordul dat privind decizia de vaccinare”.