Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava trage un semnal de alarmă referitor la rata foarte mare de infectare cu COVID-19 în județ, oferind o situație la zi, comparată cu lunile anterioare.

Astfel, rata de infectare din primele trei săptămâni ale lunii octombrie este de 10 ori mai mare decât cea din întreaga lună august, în vreme ce rata deceselor a crescut de peste 22 de ori, pentru aceelași interval de timp.

Situația la zi, comparată cu ultimele 2 luni, din datele centralizate de DSP Suceava:

  • rata de infectare în județul Suceava este alarmantă, în ultimele 22 zile numărul total al persoanelor infectate cu Sars-Cov2 fiind de 5195 persoane! Spre comparatie, in luna septembrie au fost 4200 persoane infectate iar în august 533;

  • În ceea ce priveste decesele, până la data de 22 octombrie a.c. a fost raportat un numar de 293 decese persoane infectate cu Sars-Cov2 in luna octombrie, comparativ cu un total de 144 decese în luna septembrie a.c. și 13 în luna august a.c.;

  • În perioada 1-22 octombrie a.c. DSP Suceava a efectuat 5161 anchete epidemiologice și a emis 5161 decizii de izolare, în luna septembrie 3727 iar în august 436 anchete epidemiologice cu 436 decizii de izolare;

  • În aceeasi perioada 1-22 octombrie a.c. au fost emise 3708 decizii de carantinare, față de 7047 decizii emise în luna septembrie și 7394 decizii emise în luna august a.c.

În data de 22 octombrie 2021 se înregistrează un număr de 660 persoane infectate cu SarsCov2 internate în spitalele din județul Suceava, dintre care 134 cu forme grave, 32 cu forme critice și 33 în secții ATI.

“Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară: evitarea zonelor aglomerate, păstrarea distanței față de alte persoane, purtarea măștii de protecție sanitară, spălarea sau igienizarea frecventă a mâinilor, evitarea călătoriilor cu mijloace de transport în comun aglomerate.

Nu în ultimul rand DSP Suceava recomandă să luați decizia corectă și să vă vaccinați”, a transmis directorul executiv al insitituției, Farm. Olivia Ioana Vlad.

Conform specialiștilor, vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19!

Prin vaccinare împotriva COVID-19:
- se reduce riscul de infectare;
- se reduce riscul de transmitere a virusului;
- se reduce considerabil riscul de spitalizare;
- se reduce considerabil riscul de deces”.