Înfrățirea municipiului Suceava cu capitala Republicii Moldova, Chișinău, dar și cu un frumos oraș turistic din Cipru, Karavas, a fost parafată în ajunul Zilei Bucovinei. Evenimentul s-a petrecut sâmbătă, după ceremonia de dezvelire a bustului celui mai longeviv primar al Sucevei, Franz Cavaler des Loges și slujba de comemorare a primarilor Sucevei din 1914 până în prezent.

Semnarea documentelor finale de înfrățire între localități a fost făcută la sediul Primăriei Suceava, de către primarul Ion Lungu și primarul din Chișinău, Ion Ceban, de o parte, iar de cealaltă, cu primarul din Karavas, Nicos Hadjistephanou.

„Suntem, desigur, uniți de istorie cu frații noștri din Basarabia și intenționăm să dezvoltăm proiecte comune. De parteneriatul cu Karavas vom încerca să profităm în special pe plan turistic”, a spus edilul sucevean, Ion Lungu.

Cu câteva zile înainte, pe 23 noiembrie, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat cu majoritate de voturi acordul de înfrățire între orașele Chișinău și Suceava. Acordul de înfrățire între cele două municipii presupune acțiuni comune în domeniul implementării unor proiecte transfrontaliere, dar și finanțarea unor proiecte care vor fi implementate în comun. Acestea vor fi stabilite ulterior, în baza priorităților și disponibilităților financiare.

Chișinăul, care are aproximativ 750.000 de locuitori, este supranumit „Orașul din piatră albă”. Respectivul supranume provine din abundența clădirilor deschise la culoare, fiind construite din piatra albă de calcar.