Un șofer aflat sub influența alcoolului a provocat accidentul produs sâmbătă seară la Cornu Luncii, după ce a pătruns în intersecția din centrul satului cu DN 2E Gura Humorului-Fălticeni fără a se asigura. Din cercetările preliminare ale polițiștilor rezultă că, în jurul orei 20.00, Mihai T., din municipiul Fălticeni, în timp ce conducea un autoturism Renault, pe strada Școlii din Cornu Luncii, nu a respectat semnificația indicatorului „Stop”, la intersecția cu DN 2E, ieșind în fața unui autoturism Jeep condus regulamentar, din direcția Spătărești către Gura Humorului de Marius C., din comuna Doljești, județul Neamț.

După cum se vede și în fotografii, impactul a fost violent.

Autoturismul Renault a fost proiectat în gardul din piatră al unei locuințe din zona intersecției. Cel mai mult a avut de suferit pasagerul dreapta din Renaultul pătruns neregulamentar în intersecție. Este vorba de un bărbat în vârstă de 37 de ani, care a fost găsit de pompierii militari încarcerat și în stare de semiconștiență.

Din fericire, bărbatul a ajuns în viață la spital iar după trecerea șocului a rezultat că este stabil.

Ambii șoferi au fost verificați cu etilotetsul iar în cazul conducătorului auto din Fălticeni, care a provocat accidentul prin pătrunderea fără a se asigura în intersecție, a rezultat concentrația de 0,54 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. La celălalt șofer a rezultat alcoolemie 0. Șoferului băut i s-a recoltat o probă biologică de sânge, la Spitalul municipal Fălticeni.