O femeie în vârstă de 45 de ani, din comuna Siminicea, a ajuns în arestul poliției județene, reținută pentru 24 de ore, pentru patru infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice și două de distrugere, fapte repetate, legate de mai multe litigii pentru pământ.

Polițiștii de la Salcea, alături de cei de la Posturile comunale Siminicea și Dumbrăveni, au reunit mai multe dosare, începând din luna septembrie.

Dorina Agachi este acuzată că a ocupat fără drept, prin amenințare, suprafețe de teren ale unor persoane din Siminicea, construind pe acele amplasamente inclusiv gard cu temelie. Femeia ar fi desființat semne de hotar, ar fi împiedicat amplasarea de semne de hotar, prin amenințări repetate și acte de violență fizică. Mai mult, femeia este acuzată că a ajuns și la distrugeri de garduri, creând un prejudiciu de 2.000 de lei.

Toate aceste fapte s-au derulat de pe 11 septembrie și până în noaptea de 16 spre 17 noiembrie, în mai multe episoade. Toate au fost scandaluri de proporții, care s-au lăsat cu apeluri la 112, polițiști chemați la fața locului și deschiderea de dosare penale. 

Constatând că femeia nu are de gând să se oprească, polițiștii au reunit toate aceste dosare recente. Pusă sub acuzare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice – patru fapte și distrugere – două fapte, Dorina Agachi a fost introdusă în arestul poliției județene, în cursul zilei de joi, în baza unei ordonanțe de reținere pentru 24 de ore.