Asociația Institutul Bucovina a lansat vineri, 26 noiembrie, cu prilejul încheierii săptămânii „Festivalul Șanselor Tale”, campania umanitară „Cadoul din Cutia de Pantofi”, care se desfășoară în acest an în perioada 26 noiembrie – 17 decembrie. Această campanie este una dintre cele mai îndrăgite tradiții ale asociației sucevene din perioada sărbătorilor de iarnă și urmărește și în acest an să aducă bucurie în casele copiilor cu posibilități financiare reduse, care provin din zone defavorizate din județul Suceava.

Până pe 17 decembrie, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la adresa din strada Zamcei, numărul 17, Asociația Institutul Bucovina îi va întâmpina cu drag pe cei care doresc să contribuie acestei cauze, iar pașii care trebuie urmați sunt simpli. „Cadourile din cutiile de pantofi trebuie să conțină câte un element din următoarele categorii: obiecte de îmbrăcăminte/încălțăminte, dulciuri neperisabile, rechizite școlare și jucării, condiția fiind ca acestea să fie noi, ori într-o stare de utilizare foarte bună. Nu sunt acceptate alimentele expirate, produsele care prezintă urme vizibile de uzură, nici jucăriile defecte”, spun inițiatorii campaniei.

Odată pregătite, acestea vor fi așezate cu grijă în cutii atent împachetate în hârtie decorativă, iar capacul, la rândul său, trebuie să fie învelit separat, pentru a putea fi verificat conținutul cadoului. Recomandarea este aceea ca, atunci când pregătiți cadoul, să aveți o imagine clară asupra vârstei și sexului copilului pentru care doriți să donați, iar astfel, să achiziționați lucrușoare potrivite acestuia. Mai apoi, pe o mică etichetă lipită pe cutie, vă rugăm să treceți aceste informații, pentru a ușura procesul de grupare a cadourilor.

„În spiritul Crăciunului, donatorii sunt încurajați să includă și o felicitare/desen, alături de gânduri de bine pentru cei mici, care cu siguranță va face cadoul să fie și mai bine primit. După încheierea perioadei de colectare și verificare, voluntarii și membrii Asociației Institutul Bucovina se vor deplasa în comunitățile sărace din județul Suceava, pentru a distribui pachetele special pregătite de spiridușii Moșului”, au transmis organizatorii.

Persoanele care doresc să se alăture campaniei și solicită informații suplimentare, pot apela numărul de telefon 0770.36.77.69, persoană de contact Valentina Alina Adomnicăi – coordonator Campanie „Cadoul din cutia de pantofi”. Campania se desfășoară anul acesta pe pagina de Facebook – Dezvoltare Durabilă Suceava.