Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava s-a clasat printre primele cinci aeroporturi din România din perspectiva numărului de călători. Acest lucru a rezultat dintr-un studiu realizat de agenția Vola.ro, în care s-au analizat opiniile clienților despre aeroporturile din România. Studiul a arătat care sunt preferințele călătorilor în materie de aeroporturi și, în special, cum evaluează aceștia aeroportul pe care îl folosesc cel mai des. Clasamentul aeroporturilor a fost efectuat în funcție de numărul de voturi exprimate pentru fiecare aeroport în parte.

Pe primul loc în top s-a situat Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, urmat de aeroporturile din Cluj și Iași. Pe locul patru în topul celor mai frecventate aeroporturi din România s-a situat aeroportul din Suceava, cu 3,8% dintre voturile exprimate pentru studiul realizat de Vola.ro. Aeroportul „Ștefan cel Mare” a primit un scor foarte mare pentru semnalizarea eficientă – un scor mediu de 9,3 din 10, ceea ce îl face al doilea cel mai bine semnalizat aeroport din listă, după cel din Bacău. Pe de altă parte, Aeroportul Internațional Suceava a primit cea mai mică notă medie pentru aspectul estetic, doar 6,8, față de celelalte aeroporturi. Nu în ultimul rând, pentru accesibilitate a primit un scor de doar 6,6. Pe de altă parte, călătorii au spus că aeroportul ar putea fi mai bine conectat cu municipiul Suceava, dar și că în incinta aeroportului ar putea fi mai multe magazine și facilități, cu prețuri mai scăzute. Pe lângă aceste aeroporturi, pe lista cu cele mai apreciate aeroporturi se află și aeroporturile din Bacău, Sibiu, Craiova și Timișoara.

Studiul a avut loc la sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie 2021. Cei 238 de respondenți au ales aeroportul românesc pe care îl folosesc cel mai des și l-au evaluat în materie de curățenie, aspect, semnalizare, amabilitatea personalului, accesibilitate, calitatea și prețurile parcării, magazinelor și restaurantelor disponibile. Clienții Vola.ro au primit formularul pe e-mail și au avut posibilitatea de a alege, din lista cu toate aeroporturile din România, pe cel pe care îl frecventează cel mai des. Apoi, au răspuns la nouă întrebări închise despre acel aeroport, notând criteriile de evaluare cu note de la 1 la 10. Ultima întrebare a fost deschisă, clienții Vola.ro împărtășind observații, păreri sau sugestii privitoare la aeroportul ales. Evaluările aeroporturilor în categorii individuale au fost calculate pe baza mediei aritmetice a valorilor furnizate în răspunsuri.