Elevii Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava au dorit să marcheze în avans Ziua Națională a României, prin organizarea unei expoziții inedite de desene.

Tema expoziției a fost „Mândru că sunt român!”. Cele peste 300 de lucrări realizate de elevi au fost expuse vineri, 26 noiembrie, în aer liber, pe gardul școlii, pentru a fi admirate de toți trecătorii. „Tabloul final al acțiunii” a fost completat de 100 de baloane cu heliu în culorile drapelului României. Trecătorii care au admirat desenele expuse vineri au putut să și voteze la fața locului desenul care a respectat cel mai bine tema aleasă. Elevii câștigători au primit premii de la sponsorii acțiunii, Școala de Televiziune Education On și Restaurantul Epicentru.

Profesoara Daniela Boșca, inițiatoarea și coordonatoarea acțiunii, ne-a spus că scopul activității a fost „să marcăm Ziua Națională într-un mod mai puțin tradițional, într-un fel școlar și ludic, să scoatem în evidență atât talentul elevilor noștri, chiar dacă nu suntem un liceu vocațional, dar și să observăm originalitatea lor pentru tema pe care au ales-o și care îi face să se simtă mândri că sunt români”. Coordonatoarea elevilor a completat că un alt scop al acțiunii a fost și acela de a dezvolta spiritul de competiție al elevilor, dar „și să deschidem școala spre comunitate”. Trecătorii au apreciat inițiativa elevilor de la „Spiru Haret”, care au ales un fel inedit de a-și promova școala și activitățile educaționale.