Prezent la inaugurarea Târgului de Crăciun din centrul Sucevei, cu greu aprobat și organizat, din cauza restricțiilor legale impuse de starea de alertă și de pandemie, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, și-a exprimat dorința de a-l avea prezent acolo, alături de meșteri și de producătorii locali din cadrul Asociației „Produs în Bucovina”, și pe noul ministru al Turismului, suceveanul Daniel Cadariu, „care are o misiune grea”.

„Foarte grea perioadă traversăm, dar doresc să nu se stingă becul cu sărbătorile pe care noi le-am pregătit de multă vreme și au devenit un brand. Brandul Bucovina l-am apărat cât am putut și în pandemie, când multe evenimente nu s-au mai putut face. Noi am obișnuit populația județului și țara cu evenimente mari, aici, la Suceava, dar în păcate, este această perioadă... Totuși, în limita posibilităților, respectând strict legea, încercăm să organizăm evenimente la relanti, la foc mic, ca să nu expunem oamenii și să nu încălcăm legislația”, a precizat Flutur.

Referitor la posibile evenimente organizate pentru marcarea sărbătorilor de iarnă, Gheorghe Flutur a vorbit despre celebra paradă a tradițiilor de iarnă, organizată în a treia zi de Crăciun, pe 27 decembrie.

„Parada populară de Sf. Ștefan era renumită, e un eveniment pe care ne gândim să îl recreăm, dar la o dimensiune mai mică... Sunt prudent, ne putem bucura, dar să nu stârnim alte evenimente... Poate la o dimensiune mică și foarte bine controlată. Altfel, ceea ce aveam noi făcut în alți ani, nu se poate”, a spus Flutur, cu regret și nostalgie.

Președintele CJ a spus că meșterii populari și producătorii locali, prezenți înainte peste tot, la evenimente, o duc foarte greu din cauza pandemiei, „trebuie ajutați să pornească și să nu lipsească nicăieri în țară”.