Ziua Națională a României a fost marcată în avans de elevii clasei a III-a D de la Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți printr-o serie de activități de promovare a culturii și civilizației românești.

Îmbrăcați în portul popular tradițional, copiii au intonat Imnul Național al României şi alte cântece patriotice, au pictat figurine din ipsos și au realizat lucrări ce prezintă elementele portului popular românesc.

Prof. înv. primar Mădălina Florentina Ignat ne-a spus că, „plini de sentimente de dragoste şi devotament faţă de ţara şi poporul nostru, elevii au îmbrăcat sala de clasă în straie de sărbătoare, apoi s-au prins în horă cu zâmbetul pe buze. Dorindu-și să își manifeste stima și respectul față de eroii neamului, elevii împreună cu doamna director Mihaela Grijincu au depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Pătrăuți”. La finalul activității, toți copiii au fost recompensați cu câte un covrig tradițional. Întreaga activitate a fost coordonată de prof. înv. primar Mădălina Florentina Ignat, prof. Ionela Costiug și  prof. consilier educativ Raluca Toader.