Consilierul județean PSD Larisa Blanari a transmis un mesaj de Ziua Națională a României. Este un mesaj realist, în care trecutul și prezentul sunt prezentate nefardat, iar pentru viitor speranța unui trai mai bun se strecoară cu hotărâre și convingere. Mesajul integral al consilierului județean Larisa Blanari este, în același timp, un apel la unitate și la luarea unor decizii cât mai bune în favoarea locuitorilor României:

”Sărbătorim astăzi 31 de ani de când România celebrează Ziua Națională pe 1 Decembrie. Peste trei decenii de democrație, cu bune și cu rele dar, mai ales cu libertate pentru oameni. Legiferarea acestei zile ca sărbătoare națională a reprezentat un simbol al ruperii definitive de un regim comunist, care a știrbit drepturi și libertăți și care a impus norme aberante pentru viața românilor.

Desigur, poate că ne-am fi așteptat ca după atâta timp România să o ducă din bine în mai bine. Și au fost ani în care bunicii și părinții noștri, dar și noi care nu am trăit poate ororile postdecembriste, am tras nădejde că viața, economia și politica vor pune această țară de oameni harnici și credincioși într-un loc privilegiat în Europa și în lume. Dar, realitatea ultimilor ani ne-a demonstrat că nu au fost luate întotdeauna cele mai inspirate decizii, fie din neștiință, fie din incapacitatea unora de a se ridica la înălțimea funcțiilor, care vremelnic le-au fost încredințate de comunități sau de popor. Pe semne, tocmai astea sunt costurile democrației, pe care să ni le asumăm: să-i arogăm majorității dreptul și responsabilitatea de a decide desemnarea conducătorilor.

Îmi exprim speranța că vom avea puterea să ne ridicăm la adevăratul potențial al acestui popor și că viitorul nostru, și mai ales al copiilor noștri, va fi unul în care bunăstarea și valorile fundamentale ale unei societăți democratice vor triumfa în beneficiul oamenilor și pentru dezvoltarea acestui loc bine-cuvântat de Dumnezeu, pe care îl numim acasă.

La mulți ani România! La mulți ani români!”.