Un bărbat prins de polițiști în stare avansată de ebrietate la volan le-a spus cu sinceritate oamenilor legii și ce a consumat. S-a întâmplat sâmbătă seară, când un echipaj de la Secția de Poliție Bălcăuți efectua un control privind depistarea celor care condus băuți, pe DJ 291A, pe direcția Siret-Baineț. În jurul orei 19.50, a fost oprit pentru control un autoturism Nissan, la volanul căruia era un bărbat din comuna Mușenița.

Polițiștii au constatat că acesta miroase a alcool. De altfel, bărbatul le-a spus că a băut acasă în jur de un litru și jumătate de vin, după care a plecat cu mașina la un bar din Mușenița, unde a mai băut 50 de mililitri de votcă. La ora la care a fost oprit, bărbatul revenea acasă, cel puțin așa le-a declarat polițiștilor.

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că bărbatul de la volan avea o concentrație de 0,94 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. El a fost condus la Spitalul Siret, unde i s-au recoltat două probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge. În mod normal, concentrația de alcool în sânge se va cifra în jurul valorii de 2 la mie, cu mult peste limita dintre contravenție și dosar penal.

Polițiștii de la Secția Rurală Bălcăuți au deschis dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.