O avertizare meteo de cod galben care vizează și județul Suceava a fost transmisă, sâmbătă, de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru intervalul 11 decembrie, ora 14:00 – 12 decembrie, ora 17:00. Fenomene vizate sunt ploi și ninsori însemnate cantitativ. De asemenea, a fost transmisă și o informare pentru intervalul 11 decembrie, ora 14:00 – 12 decembrie, ora 20:00, potrivit căreia local, în Moldova,  va ploua, apoi vor predomina ninsorile, în special în zona de munte.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării. În cursul după-amiezii de sâmbătă (11 decembrie) va ploua mai ales în regiunile sudice, iar în noaptea de sâmbătă spre duminică (11/12 decembrie) și în restul teritoriului. La munte vor fi precipitații mixte, dar treptat în cursul nopții la altitudini de peste 1700 m, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar în regiunile vestice, sudice și la munte vor fi intensificări ale vântului în general de 50...55 km/h, cu viteze mai mari în zona montană înaltă.