Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Stroiești, a fost ridicat de polițiști de la domiciliu, vineri seară, în baza unui mandat de executare a unei pedepse rezultante de 1 an și 10 luni de închisoare, pentru nu mai puțin de patru infracțiuni la regimul rutier comise concomitent. Condamnatul, Traian Boca, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a provocat un accident rutier în timp ce conducea o mașină fără a avea permis de conducere, fiind beat, mai mult după impact a părăsit și locul faptei.

În luna iunie a anului trecut, inculpatul a acroșat cu mașina doi pietoni, în timp ce efectua o manevră de mers cu spatele, la Stroiești. Unul dintre pietoni a suferit leziuni serioase. Bărbatul a fugit de la locul accidentului, ulterior revenind alături de alte persoane, din care una a declarat în fals, inițial, că ea s-a aflat la volan. Pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere„, „vătămare corporală din culpă„ și „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmei acestuia”, inculpatul a și fost arestat preventiv timp de câteva luni, ulterior fiind plasat sub control judiciar. J

udecătorii de la Curtea de Apel Suceava, care au dat sentința finală, au contopit cele patru pedepse, cea mai „grea” fiind pentru infracțiunea de părăsirea locului accidentului, respectiv 1 an și 4 luni de închisoare. Pedeapsa rezultantă de 1 an și 10 luni închisoare este mai redusă decât cea stabilită inițial de Tribunalul Suceava, de 3 ani de detenție. De precizat și că bărbatului i s-a mai impus și interdicție de a conduce pe drumurile publice orice autovehicul, pe o durată de 5 ani, de la data rămânerii definitive a sentinței.

În seara zilei de 10 decembrie, o echipă operativă din cadrul Secției Rurale Șcheia s-a deplasat la Stroiești, bărbatul condamnat fiind ridicat și condus la Penitenciarul Botoșani, în vederea încarcerării.