Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Vicovu de Sus, a ajuns în arest, reținut 24 de ore, după ce a condus o mașină cu numere false de înmatriculare, ”bonus” cel de la volan nefiind nici posesor de permis de conducere.

Vicoveanul a fost prins în dimineața zilei de 10 decembrie, când un echipaj de la Serviciul Rutier Suceava efectua o acțiune de supraveghere și control trafic împreună cu inspectorii de la Registrul Auto Român pe Calea Cernăuți din Vicovu de Sus. Reamintim, de câteva zile, pe zona Rădăuți-Vicov are loc o acțiune de amploare cu efective sporite de poliție, inclusiv din alte județe. Revenind la cazul de față, oprit pentru control, bărbatul de la volan le-a spus polițiștilor că nu are asupra sa nici un document, fiind uitate la domiciliu.

Polițiștii au trecut la verificări în bazele de date, primul indiciu constatat fiind că mașina nu figurează ca înmatriculată. Suspectul a fost condus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus, pentru verificări amănunțite. S-a constatat că numerele puse pe mașină aparțin altui autoturism iar tânărul nu este posesor de permis de conducere.

Polițiștii au deschis dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat având numere false de înmatriculare”. S-a constatat cumul de infracțiuni, vicoveanul fiind reținut în arestul poliției județene, în baza ordonanței pentru 24 de ore. Ulterior, de pe 11 decembrie, el a fost plasat sub control judiciar, pentru 60 de zile.