Un bărbat care se deplasa cu motoscuterul a ajuns în arestul poliției județene, reținut pentru infracțiuni la regimul rutier, mai exact pentru că nu are permis de conducere, era băut și a refuzat recoltarea de probe biologice. Duminică seară, în jurul orei 19.00, polițiștii de la Secția Rurală Dărmănești au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că pe DJ 178A, la Humoreni - Comănești, un mopedist s-a răsturnat în șanțul de la marginea drumului.

Echipajul deplasat la fața locului a constatat că bărbatul care se deplasa cu mopedul nu are leziuni, astfel că i-au solicitat documentele la control.  Respectivul, Toma Cotleț, nu avea asupra sa nici un document și era în vizibilă stare de ebrietate. El a fost verificat cu aparatul etilotest, rezultând concentrația de 0,71 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că s-a oprit la un magazin din satul Humoreni, de unde a cumpărat o bere, pe care a băut-o la terasă. Apoi s-a urcat pe moped, iar după ce a pornit a mers doar în jur de o sută de metri, după care s-a dezechilibrat și a căzut în șanț.

Bărbatul a refuzat să meargă la Spitalul Județean, pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, deși i s-a explicat că în acest fel comite încă o infracțiune.

Polițiștii au mai constatat și că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, fapt care atrage răspunderea penală ca și în cazul conducerii unui autoturism.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere cumulul de infracțiuni, pe numele mopedistului a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.  

Este al patrulea caz din ultimele zile în care un sucevean este reținut în arest pentru infracțiuni rutiere multiple.