Două investiții de mare importanță pentru infrastructura sportivă a municipiului Suceava – realizarea Sălii Polivalente cu 5.000 de locuri și a unui teren de fotbal la dimensiuni UEFA - ar putea fi demarate chiar de anul viitor, licitațiile de execuție fiind în faza de finalizare.

Prezent la București cu mai multe probleme ale municipiului reședință de județ, primarul Ion Lungu a purtat luni discuții și cu directorul general al Companiei Naționale de Investiții, Irina Pătrășcoiu.

„Cele două licitații de la Compania Națională de Investiții, unde municipalitatea suceveană este beneficiar - respectiv Sala Polivalentă 5.000 locuri din municipiul Suceava și Bază sportivă Tip I, teren fotbal de dimensiuni UEFA cu o tribună de 500 locuri, sunt în faza de finalizare, vor avea un câştigător, iar dacă nu vor fi contestații se pot semna contractele până la sfârşitul anului”, a precizat Ion Lungu.

Contractul de achiziții publice pentru “Proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții Sală Polivalentă 5000 de locuri, municipiul Suceava, județul Suceava” are o valoarea estimată de 128.930.487,29 lei (fără TVA), iar investiția este eșalonată pe doi ani.

Conform indicatorilor tehnico-economici aprobați, Sala Polivalentă, care va fi realizată în spatele zonei Metro, va avea o suprafață totală de peste 28.000 de mp și va beneficia de protecție antiseismică.

Construcția este o clădire S+P+2E cu o suprafață utilă de 25.000 mp, două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, 6 piste bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri din care 6 pentru autocare.

Baza sportivă de tip 1 de lângă viitoarea Sala Polivalentă include un teren de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF cu dimensiuni 105m x 68m cu nocturnă și tribune, teren sportiv mic, cu dimensiunea de 20m x 40m, tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis, clădire pentru vestiare și zona administrativă, dar și parcare pentru autovehicule și autocare.