Ampla acțiune cu efective de poliție numeroase desfășurată în perioada 6-12 decembrie pe zona Rădăuți-Vicov s-a încheiat cu aplicarea a aproape o mie de amenzi dar și cu zeci de nereguli grave constatate, concretizate în dosare penale, permise de conducere reținute sau certificate de înmatriculare retrase. După cum Monitorul de Suceava a anunțat în exclusivitate de săptămâna trecută pe lângă polițiști de la Serviciul Rutier au acționat în perioada amintită și polițiști din alte județe, respectiv Bacău, Brașov, Sibiu, Hunedoara, Dâmbovița, Neamț, Maramureș, Ialomița și Iași.

Scopul principal al acțiunii a fost de verificare a cât mai multor mașini, cu prioritate pe cele cu numere străine, unele cu modificări făcute pentru comiterea de infracțiuni. În cadrul acțiunii au fost verificate 2.236 de autovehicule, fiind aplicate 952 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 280.000 de lei. Printre altele, s-au dat amenzi pentru piraterie auto și nerespectarea timpilor de odihnă și repaos.

La capitolul infracțiuni, s-au deschis 19 dosare penale, din care opt pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, trei pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere, două pentru punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, trei pentru conducere a unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive, unul pentru furt, unul pentru conducere a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, respectiv pentru nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor.

53 de șoferi au rămas pietoni, din care aproape jumătate, 25, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Atrage atenția și că au fost retrase 152 de certificate de înmatriculare și 46 de seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale. Practic, 46 de autovehicule au fost imobilizate, cel puțin până la revenirea în legalitate.

Polițiștii au identificat în trafic și un Audi Q7care figura ca furat din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, iar pentru 3 autovehicule a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare.

Nu surprinzător, au fost identificate autovehicule având modificări ale elementelor de caroserie, astfel încât să își asigure cu ușurință sustragerea în cazul comiterii unor infracţiuni.