Doliu în frumoasa lume a rugbiștilor suceveni, după ce unul din jucătorii emblematici de la CSM Suceava, care a jucat în perioada 1980-1996, a murit la numai 62 de ani.

Ioan ”John” Țurcan a fost recrutat la rugby de la atletism, în 1980, practicând inițial aruncarea ciocanului.

Antrenorul Constantin Vlad, partenerul din linia I a grămezii de la CSM Suceava, a vorbit despre mai tânărul coleg plecat prematur:

”În 1980, când antrenor era Ștefan Ionescu, am început împreună vânătoarea de sportivi de la alte discipline. Țurcan avea calități evidente, viteză și structură ideală pentru linia I, în jur de 1.80 și 110 kilograme. Cu el în teren CSM Suceava a avut trei promovări în prima divizie, unde CSM a stat ani buni. Practic, timp de 16 ani a fost om de bază, aproape nelipsit la linia I. La un moment dat s-a retras dar a revenit la rugămintea mea, a pus umărul și a ajutat cât a putut chiar și când nu mai era într-o formă extraordinară, și eu și el am pus umărul și în vremuri grele, nu numai în cele bune, când erau foarte mulți jucători și concurență acerbă pe posturi”, și-a adus aminte Constantin Vlad.

Doi băieți ai lui ”John” au practicat și ei rugby, unul din ei, Cristian Florin, jucând și acum pentru Rugby Club Gura Humorului.

Înmormântarea va avea loc marți, de la ora 12.00, la Cimitirul Pacea Nou.

Constantin Vlad a transmis condoleanțe familiei în numele tuturor ”Prietenilor Rugbiului”.