Peste 200 de elevi din clasele primare, gimnaziale și liceale, din aproape 30 de unităţi școlare, au participat, în perioada 14-15 mai 2022, la Concursul Național „Istoria și tradițiile ucrainenilor”, ediția a XII-a, găzduit de Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava.

Am aflat de la conducerea Colegiului „Mihai Eminescu” că această competiție este înscrisă în Calendarul Concursurilor Naționale Școlare - 2022, fiind inițiată și coordonată de inspectorul Lucia Mihoc. Competiția s-a desfășurat pe trei secțiuni: eseu, fotografie și prezentarea unui obicei.

Concursul s-a desfășurat în parteneriat cu Uniunea Ucrainenilor din România, Filiala Suceava, avându-l ca reprezentant pe președintele Ilie Sauciuc.

În urma jurizării, au fost obținute rezultate îmbucurătoare pentru Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, rezultate pe care ni le-a transmis conducerea unității de învățământ: Cușnir Alessia, clasa a IX-a, Premiul I, secțiunea fotografie; Holban Elisa, clasa a XII-a, Premiul al II-lea, secțiunea prezentarea unui obicei; Sanduleac Alexandra, clasa a IX-a, Premiul al II-lea, secțiunea eseu. Organizatorii, premianții, participanții merită din plin felicitări pentru reușita acestui eveniment cultural-educațional.