Un echipaj de la Poliția orașului Dolhasca a intervenit, în noaptea de duminică spre luni, în satul Probota, în urma unui apel la 112 prin care un bărbat sesiza că în timp ce se afla în dormitorul locuinței soției sale a auzit ”mișcări” în pod, fiind probabil ca cineva să fie la furat.

Apelul la 112 a venit în jurul orei 0.45 din noapte, iar echipajul deplasat la fața locului a constatat, într-adevăr, că în pod se află un bărbat necunoscut.

S-a stabilit că este vorba de Ionel Cîrneală, în vârstă de 57 de ani, localnic, care a fost prins în flagrant și a recunoscut că era la furat.

Din cercetări a rezultat că respectivul a sustras mai întâi bunuri din incinta unei magazii, pe care le-a băgat într-un sac de rafie, după care s-a urcat și în pod, pentru a mai căuta și alte bunuri de furat.

Polițiștii au găsit asupra autorului mai multe bunuri recunoscute de părțile vătămate (bărbatul care a sunat la 112 și soția sa) și au întocmit proces verbal de constatare a infracţiunii flagrante de furt calificat.