Călătoriile efectuate cu taxiurile din municipiul Suceava ar urma să fie mai scumpe de luna viitoare, odată cu introducerea de noi tarife, care pot diferi de la o companie la alta, dar nu pot fi mai mari de  3,5 lei/km.

O decizie în acest sens urmează să fie aprobată în ședința Consiliului Local Suceava din data de 30 iunie, ca urmare a solicitărilor făcute de Asociația Națională a patronatului operatorilor de transport în regim de taxi – filiala Suceava și de mai multe societăți comerciale – transportatori autorizați de taxi. Solicitarea are la bază și un studiu de fundamentare realizat ținând cont de majorările prețurilor până la nivelul lunii martie 2022.

Proiectul s-a aflat până recent în dezbatere publică, iar acum este supus aprobării deliberativului local, noile tarife maximale urmând a intra în vigoare din luna iulie 2022.

Ultima majorare a tarifului maximal de transport în regim de taxi a avut loc în ianuarie 2017, când a fost stabilit nivelul actual, de 2,5 lei/km.

În piață, tarifele actuale aplicate sunt și mai mici de 2,5 lei/km și au fost menținute astfel și anul acesta, în ciuda scumpirii carburanților, chiar de companiile de taxi puteau merge pe tariful maximal o perioadă, după care să solicite majorarea acestuia, deoarece nu se închid costurile de prestare a acestui serviciu.