Bărbatul pus sub acuzare pentru conducere fără permis și refuz de recoltare probe biologice de sânge, după ce a provocat o tamponare și a fugit, nu a scăpat doar cu 24 de ore de arest, așa cum se întâmplă în cazul majorității șoferilor pericol public.

Pe 28 iunie, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a admis propunerea procurorilor de la Câmpulung Moldovenesc și a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Nicolae Dăniciuc, în vârstă de 56 de ani. Mandatul de arestare a fost contestat de inculpat la Tribunalul Suceava, bărbatul solicitând aplicarea unei măsuri restrictive mai blânde. 

Totul a plecat de la o tamponare produsă pe DN 17, pe raza satului Prisaca Dornei, comuna Vama. Luni seară, în jurul orei 18.30, Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată prin 112 despre producerea unui accident, cu fuga unui șofer de la fața locului.

Echipajul deplasat la fața locului a constatat că sesizarea se confirmă și a plecat în căutarea șoferului dispărut. Polițiștii au plecat în căutare în baza unor indicați ale martorilor, pe albia pârâului Hurghiș. La aproximativ un kilometru de locul tamponării, în albia pârâului, a fost depistat conducătorul auto fugit.

Polițiștii au constatat că bărbatul mirosea a alcool, dar acesta a refuzat să sufle în etilotest.

Nicolae Dănciuc, din Ipotești, a refuzat ulterior și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc. După verificarea bazei de date polițiștii au mai stabilit că deși bărbatul posedă permis de conducere, acesta figurează suspendat, cu restricții. Așadar, bărbatul nu avea drept de a conduce.

Este posibil ca decizia de arestare să țină cont și de faptul că acesta avea permisul reținut pentru altă abatere rutiere. De asemenea, infracțiunea de refuz recoltare probe biologice este pedepsită mai aspru, de Codul Penal, decât consumul de alcool în sine.