Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că pe 19 iulie 2022 vor fi deschise ofertele depuse de firmele care s-au înscris la licitația pentru reabilitarea Palatului Administrativ din centrul municipiului Suceava, grav afectat de un incendiu izbucnit în luna martie a anului 2021. Gheorghe Flutur a precizat că licitația a fost organizată de Compania Națională de Investiții, pentru proiectul de investiții “Consolidare, restaurare, reabilitare și dotare Palat Administrativ”.

„Au fost niște proceduri pentru că toată lumea întreabă dacă am început sau nu lucrările. Nu noi ne-am ocupat de ele, dar totuși sunt bucuros pentru că au trecut toate procedurile astea și pe 19 iulie așteptăm să deschidă ofertele și să se apuce de treabă un constructor aici, la Palatul Administrativ. De altfel, iulie va fi o lună în care se vor deschide foarte multe proiecte pentru țară și pentru județul Suceava și la primării și la noi, și pe drumuri județene, și pe drumuri comunale sau pe rețele de gaze naturale”, a spus Flutur. El a amintit că valoarea estimată a contractului este de 60,367 de milioane de euro, fără TVA, și include cheltuieli pentru proiectare și asistență tehnică a proiectului, de 1,731 milioane de lei, și cheltuieli pentru investiția de bază, 57,339 milioane de lei.

Durata de realizare a investiției este de 22 luni, din care patru luni proiectarea și 18 luni execuția lucrărilor. La Palatul Administrativ sunt necesare lucrări de desfaceri pentru înlăturarea părților afectate, lucrări de consolidare a structurii de rezistență la nivelul planșeelor din lemn, al peretelui fronton, al coșurilor de fum și refacerea planșeului de lemn peste nivelul 2 cu un planșeu din beton armat, lucrări de refacere la nivelul acoperișului cu o șarpantă din structură metalică și învelitoare din țiglă ceramică, lucrări de finisaje interioare şi exterioare, refacerea tuturor instalațiilor electrice de curenți tari şi curenți slabi, sanitare și termice. Proiectul include și restaurarea componentelor artistice ale turnului cu ceas (mecanismul, elementele metalice și învelitoarea), iar acesta va conține pe fațada principală, pe lângă elemente decorative identificate în arhive, și Stema Bucovinei.