Consiliul Județean Suceava a aprobat, miercuri, transferul către Universitatea „Ștefan cel Mare” a terenului pe care va fi construit sediul viitoarei Facultăți de Medicină. Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a amintit că terenul cu o suprafață de 1.440 de metri pătrați se află în curtea Spitalului Județean Suceava, în zona din apropierea Colegiului Național „Spiru Haret”.

Gheorghe Flutur a subliniat faptul că acest transfer reprezintă încă un pas foarte important pentru noua Facultate de Medicină, dar și în perspectiva unui spital clinic la Suceava. „Aș vrea să vă mulțumesc tuturor consilierilor județeni pentru că în acest mandat practic de la noi a pornit această propunere, această ofertă pentru ca în incinta Spitalului Județean să găsim un spațiu pentru noua facultate. Nu a fost ușor pentru că nu există un excedent de spații. Dar am socotit noi că e foarte important ca Facultatea de Medicină de la Suceava și să fie aproape de celelalte pavilioane ale universității și aproape de spital, în perspectiva spitalului clinic pe care vrem să-l înființăm la Suceava”, a precizat Flutur.

El a arătat că instituția pe care o conduce va continua să acorde sprijin Universității Suceava pentru a găsi finanțarea necesară pentru construcția Facultății de Medicină. Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a spus că acest sprijin acordat Universității Suceava prin transferul terenului pentru sediul noii facultăți îi aduce aminte de un alt moment în care a putut să ajute unitatea de învățământ superior din Suceava. „Primul moment a fost când eram director la Direcția Silvică Suceava și am semnat predarea Centrului de Perfecționare care era al Romsilva, sediul în care acum este rectoratul universității. Clădirea nu era finalizată, dar era un pas uriaș pentru că universitatea avea nevoie de spații și atunci s-a început și demersul pentru Facultatea de Silvicultură. Și uitați că acum suntem la începutul Facultății de Medicină”, le-a spus Flutur consilierilor județeni.

De precizat că în ședința de miercuri a fost aprobat un proiect de hotărâre privind exprimarea acordului de principiu pentru trecerea unui bun imobil, situat în municipiul Suceava, din domeniul public al Județului Suceava în domeniul public al Statului Român și în administrarea Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, instituție aflată în coordonarea Ministerului Educației. Gheorghe Flutur a amintit că prin Hotărârile Guvernului nr. 883/2021 și nr. 906/2021 s-a aprobat înființarea Facultății de Medicină și Științe Biologice în cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava.