Consiliul Local Suceava a stabilit ca terenurile de sport din incinta unităților de învățământ ale școlilor primare, gimnaziale și liceale să fie puse gratuit la dispoziția tuturor elevilor din Suceava pe perioada vacanțelor școlare și a sfârșitului de săptămână pentru efectuarea de activități sportive. De asemenea, a aprobat programul și regulamentul de utilizare a acestora. Astfel, în perioada vacanțelor școlare, terenurile de sport vor fi deschise zilnic, între orele 8.00 și 21.00, cu restrângerea acestui program în funcție de anotimp, astfel încât activitățile sportive să se desfășoare în condiții de lumină naturală.

Sâmbătă și duminică, accesul elevilor este permis în intervalul orar 8.00-18.00 în perioada de iarnă (noiembrie-martie) și 8.00-21.00 în perioada de vară (aprilie-octombrie).

Programul poate suferi modificări în funcție de activitățile organizate de către școli, respectiv concursuri școlare sau sportive, examene, olimpiade, festivități etc.

Printre prevederile din regulament se regăsește obligația ca elevii cu vârste mai mici de 10 ani să fie însoțiți de un membru al familiei adult (părinți, bunici, frați majori) pentru supraveghere. Aceștia răspund de acțiunile elevului cu vârsta sub 10 ani. La intrarea pe terenul de sport, elevii trebuie să aibă asupra lor carnetul de elev sau un act de identitate, pe care să-l prezinte, la cerere, agentului de pază. Costul eventualelor distrugeri vor fi suportate de către cei care le-au produs.

Pe terenurile de sport din incinta școlilor este interzis accesul cu țigări, alcool, droguri, produse pirotehnice, spray lacrimogen sau paralizant și orice fel de arme, precum și al persoanelor aflate sub influența alcoolului, drogurilor, cu comportament violent sau necivilizat. Este interzis accesul pe tern sau în curtea școlii cu autoturisme, motociclete sau scutere, dar este permis cu biciclete și trotinete electrice.

În cazul nerespectării regulamentului, agenții de pază sau reprezentanții școlilor pot solicita părăsirea imediată a incintei, în caz contrar urmând a sesiza Poliția Locală sau alte instituții abilitate.