Un autoturism marca Mercedes GL, în valoare de circa 20.000 de euro, dar și țigări de contrabandă de peste 45.000 de euro au fost confiscate duminică dimineață de poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava. A fost o acțiune derulată împreună cu jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova la Laura, în Vicovu de Sus.

În curtea unei gospodării a fost observat autoturismul marca Mercedes GL cu numere de Bulgaria care încerca să plece. În momentul în care cei doi bărbați din interior au observat mașinile Poliției de Frontieră și ale Jandarmeriei au abandonat mașina și au fugit prin vegetația din spatele casei. Așa cum se întâmplă aproape de fiecare dată, contrabandiștii au reușit să se facă nevăzuți. Fiul proprietarului gospodăriei unde se afla mașina a spus că nu îi cunoaște pe fugari, dar le-a transmis polițiștilor de frontieră că în interiorul autovehiculului se află mai multe colete cu țigări. Bărbatul a depus plângere pentru violare de domiciliu și le-a permis oamenilor legii să intre în curte.

Autoturismul a fost dus la sediul Poliției de Frontieră, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 19.890 de pachete cu țigări, de provenienţă Duty-Free, în valoare de 232.713 lei. A fost deschis și un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi violare de domiciliu.