Dosarul fostului șef al Serviciului de Protecție Internă Suceava, colonelul Florin Constantin Timu, a fost retras din instanță de șeful DNA Crin Nicu Bologa. În același dosar mai era trimis în judecată și comisarul-șef Radu Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis restituirea la DNA a dosarului privindu-i pe colonelul Timu și pe comisarul-șef Obreja pe data de 28 iunie, iar procurorii anticorupție aveau termen până pe 5 iulie să refacă actele de urmărire penală. În final, s-a decis retragerea dosarului din instanță, iar de acum sunt două variante: fie dosarul nu va mai ajunge niciodată în instanță, fie DNA reface tot dosarul și îl retrimite la instanță. Colonelul Florin Constantin Timu este în acest moment pensionar la limită de vârstă. El a fost reținut de structura militară a DNA, dar ulterior a fost eliberat de un magistrat fără nici un fel de interdicție, ceea ce însemna că se putea întoarce la serviciu fără vreo restricție. A preferat să se pensioneze și să plece din sistem.

Colonelul Florin Constantin Timu și comisarul-șef Radu Obreja au fost trimiși în judecată în luna iunie a anului 2021. Obreja era acuzat doar de o singură infracțiune, respectiv dare de mită în formă continuată. În cazul lui Timu procurorii militari au scris mai multe acuzații, respectiv luare de mită, în formă continuată, divulgarea secretului care periclitează securitatea națională, în formă continuată, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată.
”În scopul asigurării protecției juridice a activității infracționale de corupție desfășurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 - 2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de șef al Serviciul Județean de Protecție Internă Suceava, ar fi pretins și, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuț, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (în total 25.100 euro) pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală cu privire la cele menționate mai sus. De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul Timu Florin Constantin i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja Radu-Ionuț, șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, informații secrete de stat, clasificate „strict secret”, dar și informații nedestinate publicității pe care le deținea în virtutea funcției, astfel încât Obreja Radu-Ionuț sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală.
În perioada 2018 – 2020, inculpatul Timu Florin Constantin ar fi consemnat în cuprinsul declarațiilor de avere date necorespunzătoare adevărului referitoare la mai multe imobile”, se arăta la vremea respectivă în comunicatul DNA.