La București a avut loc, în perioada 8-10 iulie 2022, consfătuirea națională a Asociației Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR), la care au participat și studenți suceveni. Au reprezentat Filiala Suceava: Laurențiu Brăneanu, președintele ASCOR Suceava, Ioana - Roxana Oțet, consilier Relații Interne/Externe, Diana-Maria Biciușcă, consilier Credință – Cultură.

După cum ne-a spus Laurențiu Brăneanu, ședințele consfătuirii s-au desfășurat în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Reprezentanții celor 17 filiale au discutat despre proiectele pe care le-au realizat, dar și despre cele care sunt în derulare. „În cadrul programului, delegații tuturor filialelor ASCOR au vizitat Mănăstirea Cernica și Pasărea, participând la parastasul pr. prof. Dumitru Stăniloae și la Sfânta Liturghie săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, îmbinând astfel rugăciunea cu acțiunea”, a mai transmis suceveanul.

Programul studenților s-a încheiat la Reședința Patriarhală, unde tinerii au primit binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care le-a transmis un mesaj reprezentanților Asociaţiei Studenţilor Creştin-Ortodocşi din România. Patriarhul României a subliniat că, prin împletirea rugăciunii cu acțiunea, membrii ASCOR sunt chemați să fie mărturisitori ai iubirii lui Hristos şi misionari în lumea în care trăim. „Activitățile pe care le desfășurați sunt insuflate de dragostea de a participa la viața liturgică a Paracliselor universitare, în cadrul cărora vă formați pentru viață, prin participarea la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, precum și la alte slujbe și rugăciuni săptămânale, prin organizarea catehezelor și conferințelor duhovnicești, a atelierelor educațional-recreative, a activităților social-filantropice, a pelerinajelor sau taberelor de vară la mănăstirile ortodoxe din țară, precum și a excursiilor tematice la obiectivele culturale. (...) Avem nădejdea că prin intermediul acestor întâlniri veți exprima bucuria de a simţi iubirea lui Hristos faţă de voi şi bucuria de a înţelege că în Biserică primiți binecuvântarea lui Dumnezeu pentru formarea voastră în viaţă”, a mai transmis Preafericitului Părinte Daniel.

Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România (ASCOR) a împlinit în 2020 trei decenii de existență. A fost fondată în 14 iunie 1990, la București, cu binecuvântarea Sfântului Sinod, la inițiativa unor studenți și doctoranzi de la diferite facultăți. Organizația are caracter național, cu filiale în 18 centre universitare din țară.