Comercianții din Bazar dar și cumpărătorii, vor beneficia de condiții mai bune, în special în timpul sezonului rece, odată cu finalizarea primei etape de asigurare a încălzirii în uriașul complexul comercial.

„Se lucrează la aducerea încălzirii în Bazarul Suceava, ne propunem ca pe 1 decembrie să dăm drumul la căldură la primul corp de clădire (C2-4). La corpul mare, acoperit (C1-3), lucrările urmează să fie finalizate la 30.06.2023.

Gradul de execuție al lucrărilor este de 50% valoarea actualizată a lucrărilor este de 26,64 milioane de lei. Valoarea lucrărilor a fost actualizată conform ordonanței de Guvern și crescut cu aproape 4 milioane de lei, adică 18%”, a anunțat miercuri primarul Sucevei, Ion Lungu.

La închiderea tâmplăriei cu structură termopan lucrările sunt executate cam 80% iar în prezent se lucrează la montarea de ventilconvectoare/ aeroterme, perdele de aer, hidranți interioare, instalații electrice, trape de fum și bariere de fum.

„Este o lucrare mare, amplă, grea, dar vom reuși să aducem căldura în Bazar, o parte anul acesta iar restul anul viitor”, a concluzionat Ion Lungu.

Încălzirea în Bazar va fi asigurată de la sistemul centralizat de termoficare al orașului, energia termică furnizată de Thermonet fiind produsă la centrala Bioenergy, din biomasă.