Administrația Națională de Meteorologie a emis joi o serie de avertizări meteorologice, valabile pentru zilele de 15 și 16 septembrie.

Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabil în intervalul 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00, vizează și județul Suceava (jumătatea sud-vestică)

În intervalul menționat, în vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice.

În intervalul 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00 este valabil un cod portocaliu în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali, unde vor fi perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40...60 l/mp și izolat 70 l/mp.