Un motociclist a sunat la 112 și a reclamat că a fost agresat când a oprit într-o parcare, din cercetările ulterioare ale poliției rezultând că respectivul a avut anterior un comportament agresiv în trafic, ambalând în mod zgomotos și repetat motorul vehiculului și creând nemulțumire în rândul persoanelor prezente în locul respectiv.

Miercuri, în jurul orei 13.50, polițiștii Secției Rurale Vama au fost sesizați prin 112 de către un bărbat din Moldovița, care a relatat că a fost agresat în parcarea magazinului Profi din Moldovița.

Din cercetări a rezultat că motociclistul, în timp ce conducea o Yamaha, pe DJ 176, pe direcția de la Vatra Moldoviței spre Moldovița, a condus agresiv, apoi a oprit în parcarea magazinului, unde un bărbat a venit și i-a aplicat o lovitură cu palma peste casca de protecție purtată pe cap, fără a-i provoca vreo leziune.

Agresorul și-a motivat gestul cu faptul că motociclistul a făcut zgomot intenționat, declaraţiile acestuia fiind susținute și de alte persoane.  

Conform procedurilor, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovirea sau alte violențe.

Polițiștii au luat măsuri și față de motociclist, aplicând amenzi în cuantum de 725 de lei, printre altele pentru ”conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public”, respectiv pentru ”conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roți”, contravenții prevăzute în OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 30 zile.