Orașul Gura Humorului va găzdui, sâmbătă și duminică, un eveniment sportiv important, etapa a II-a a Campionatului național de rugby în 7 Seniori, competiție la care participă 15 echipe.

Turneul are și o importanță deosebită pentru echipa locală, RC Gura Humorului, care a început foarte bine acest campionat, în etapa I, disputată la Iași, reușind să obțină locul III.

Cu o evoluție reușită acasă, pe stadionul Tineretului din Gura Humorului, gazdele pot reuși chiar și mai mult de locul III. Cum acest campionat are trei etape, trei weekenduri la rând, humorenii pot să își apropie o clasare finală în primele trei, ceea ce ar însemna o primă medalie într-un campionat național de seniori.

Jucătorii și membri staff-ului știu însă că mai este mult până acolo și este nevoie nu doar de evoluție bună la un turneu, ci de constanță pe parcursul celor trei etape.

”Vă invităm pe toți iubitorii sportului și ai rugby-ului la stadionul Tineretului pentru a ne susține și a ne fi alături în această campanie în care am aliniat un lot tânăr, cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani și nu veți fi dezamăgiți. Haideți la stadion, cu mic, cu mare, avem nevoie de voi și de încurajările voastre, căci de fiecare dată când auzim, de acolo, din iarbă, <Hai Humoru`!>, ne dați aripi și ne faceți să ne ridicăm de jos, oricât de greu ne-ar fi”, a transmis Rugby Club Gura Humorului.

Rugby-ul în 7 este un sport considerat foarte spectaculos, având în mare aceleași reguli ca rugbiul clasic, doar că jocul se bazează foarte mult pe viteză, mult mai puțin pe contact.

Partidele de sâmbătă și duminică vor avea loc în intervalul orar 9.00-15.40.