Ultimul turneu de tenis de câmp din 2022 desfășurat în România a avut loc la Câmpulung Moldovenesc. An de an, între Crăciun și Revelion, Cupa de Iarnă este locul în care tineri talentați nu doar din zona Moldovei, ci de pe întreg cuprinsul țării, se întrec în cadrul unei competiții organizate de Clubul Sportiv Tenis Nord Bucovina, cotată la nivelul Categoriei 1 în circuitul Federației Române de Tenis.

Concursul fetelor cu vârsta mai mică de 10 ani a revenit Mariei Tamaș, de la CS Sud Arena București, care le-a devansat în ierarhie pe botoșăneanca Teodora Herghiligiu și pe localnicele Tereza Ștefania Debeli și Maria Teodora Poenari.

Întrecerea similară a băieților s-a încheiat cu succesul fălticeneanului Daniel Mitocaru, care a fost urmat în clasament de Daniel Andrei Crăciun (Tridex Botoșani) și Rareș Alexandru Tanasele (Giglio Iași).

La fete 14 ani, câștig de cauză a avut Sabrina Baranovschi de la CS Tenis Nord Bucovina Câmpulung Moldovenesc, care a trecut cu 6-4, 6-1, în ultimul act, de Ana Chindriș, din Râmnicu Vâlcea. Învinsele lor din semifinale au fost Delia Maria Loghin (CSM Roman) și Ștefania Chiorean (CS Orizont Baia Mare).

Tot un competitor de la CS Tenis Nord Bucovina Câmpulung Moldovenesc s-a impus și la categoria de vârstă 14 ani a băieților, este vorba de Karlo Piticaru, care a dispus cu un dublu 6-3 de nemțeanul Alex Fina, în meciul decisiv pentru titlu. Podiumul a fost completat de Andrei Manolache (Giglio Iași) și Tudor Petroiu (Profesional Tenis Club Bacău).

„A fost un turneu reușit, de un nivel foarte ridicat. Doresc să mulțumesc participanților, arbitrului Costel Chelariu, lui Arthur Piticaru, care m-a sprijinit în organizare, și lui Mihai Nica, de la Restaurantul Papa Bun, pentru ajutorul oferit”, a declarat Eugen Zbranca, managerul turneului.