Ordinul de începere a lucrărilor pentru construirea unei noi clădiri pentru secția Oncologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a fost dat în Ajunul Crăciunului. Contractul pentru proiectare și execuție a fost câștigat de firmele Antramicons SRL și Moldproiect SRL Suceava, iar termenul de execuție este de 22 de luni (4 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție). Valoarea este de 43 de milioane de lei fără TVA.

Pentru acest an, Consiliul Județean, instituția tutelară a spitalului, a alocat pentru investiție 25 de milioane de lei, cu posibilitatea de suplimentare, dacă ritmul de execuție a lucrărilor o va impune.

Noua secție se va construi în curtea Spitalului Vechi, între actualul pavilion de Oncologie și cel de Boli infecțioase, în apropierea Centrului de Radioterapie Lotus. Va avea o suprafață desfășurată de 4.590 de metri pătrați, patru cabinete și două săli de tratament ambulatoriu, 18 paturi pentru internare de zi, 45 de paturi pentru internare continuă, 12 paturi pentru îngrijiri paliative și 8 paturi pentru aparținători.

Clădirea va avea 4 etaje și va fi legată de actuala secție printr-un tunel de sticlă, similar cu cel care face legătura dintre Ambulatoriu și Unitatea de Primiri Urgențe.