Primul accident mortal din noul an s-a produs în seara zilei de 4 ianuarie, victimă fiind un bărbat în vârstă de 48 de ani care se deplasa pe marginea drumului DN 2 E, care leagă Fălticeni de Gura Humorului, în apropiere de Cornu Luncii.

Accidentul s-a produs în jurul orei 18.00, când era deja întuneric afară. Din păcate însă pietonul nu avea asupra sa nici un element reflectorizant, rezultă din ancheta poliției.

Un șofer în vârstă de 58 de ani, Neculai Condurache, din comuna Fântâna Mare, aflat la volanul unui VW Golf, cu care se deplasa pe direcția dinspre Gura Humorului spre Spătărești, în afara comunei Cornu Luncii, a acroșat cu partea dreapta față a mașinii un bărbat care venea din sens opus, pe partea stângă a părții carosabile. Impactul i-a fost fatal lui Gheorghe Gurguță, în vârstă de 48 de ani, domiciliat în Bogdana-Vaslui.

Șoferul a fost verificat cu etilotetsul, rezultând alcoolemie 0.

Din primele verificări ale poliției rezultă că vinovat de producerea accidentului se face pietonul care se deplasa pe partea carosabilă, având îmbrăcăminte de culoare închisă și fără avea asupra sa vreo sursa de lumină și nici elemente reflectorizante. Totuși, vor fi continuate cercetările în cadrul unui dosar de ucidere din culpă, pentru a fi stabilite toate detaliile legate de dinamica accidentului.

Anul trecut s-a încheiat cu 62 de morți în accidente, mortalitatea rutieră din județ scăzând cu o treime față de anul 2021.