Echipa de handbal masculin CSU din Suceava a reluat pregătirile în perspectiva sezonului de primăvară al Ligii Zimbrilor. La primul antrenament din 2023 au participat 16 jucători. Au lipsit motivat internaționalul Daniel Stanciuc, aflat în Spania, cu echipa națională de seniori, și Alex Dascălu, un alt jucător aflat la un moment dat în vederile selecționerului Xavi Pascual, care însă, din păcate, este accidentat.

Au reapărut însă sub comanda antrenorilor Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei centrul Balazs Botond, care revine după o leziune gravă la genunchi, și interul Pavel Loic, care s-a confruntat cu probleme de sănătate pe finalul sezonului de toamnă. Aflați în recuperare după accidentări mai vechi, Claudiu Lazurcă și Leonard Ștefan au fost prezenți la reunirea lotului, însă s-au mulțumit doar să privească ședința de pregătire.

După o scurtă perioadă de reacomodare la efort, „universitarii” vor crește turația antrenamentelor începând de luni, iar până la reluarea Ligii Zimbrilor vor disputa și cinci meciuri amicale. Pe 19 ianuarie CSU Suceava va pleca la Turda, acolo unde va susține două meciuri de pregătire, pe 20 ianuarie cu gazdele de la Potaissa și pe 21 ianuarie cu Minaur Baia Mare sau CSM Odorheiu Secuiesc. Marți, pe 24 ianuarie, sucevenii vor primi vizita celor de la CSM Focșani, urmând ca pe 27 și 28 ianuarie să se confrunte la Odorheiu Secuiesc cu echipa locală, CSM și cu CSM Bacău.

Clasată pe poziția a noua în Liga Zimbrilor, CSU Suceava va începe sezonul oficial de primăvară pe teren propriu, cu un meci în compania formației CSM București, pe data de 4 februarie.