Calvarul sucevenilor din cele peste 2.000 de locuințe rămase fără căldură și apă caldă de duminică dimineață s-a încheiat marți seara, când furnizarea căldurii a fost reluată, prin umplerea etapizată a instalațiilor din zonă, pentru a nu se crea noi probleme, în a doua etapă fiind pornită și furnizarea apei calde.
În jurul orei 18.00, circuitul de încălzire era umplut, temperatura din punctul termic (de unde se distribuie către consumatori) era ajunsă la 41 de grade Celsius și se făceau demersurile necesare pentru a se ajunge la parametrii normali de furnizare a agentului termic.
Schimbarea s-a făcut simțită și în locuințele celor care au îndurat aproape trei zile frigul din locuințe, îmbrăcați cât mai gros, încălzindu-se cum au putut, cu calorifere electrice sau alte surse, caloriferele fiind deja dezmorțite.
Tot de marți seara urma să revină și apa caldă la robinete, doar că pornirea acesteia era programată a se face după ora 19.00, după ce se ajungea la normal cu furnizarea căldurii.
Avaria de pe conducta principală care alimentează zona Gării Burdujeni a fost remediată cu greu în principal din cauza faptului că s-a produs pe o proprietate privată traversată de rețeaua de termoficare a orașului, unde intervenția s-a făcut manual, pe o distanță mare și la adâncime, abia după limita proprietății putându-se lucra și cu utilaj.
Pe lângă faptul că uzura conductei a generat o noua avarie la scurt timp după remedierea primei, la doar zece metri distanță, în cele din urmă fiind înlocuiți 25 de metri de țeavă de termoficare, în timpul lucrării s-a constata că și pe țeava de retur existau deja doi „pori” prin care se pierdea agent termic, iar riscul de producere a unei noi avarii era foarte mare. Drept urmare, s-a înlocuit și o porțiune din conducta de retur, lucrarea fiind finalizată marți după-amiază, în jurul orei 16.00.
În continuare, se va mai lucra acolo și miercuri, pentru refacerea distrugerilor făcute pe proprietatea privată, dar și pe domeniul public, pentru readucerea la starea inițială, atât cât este posibil acum.
Comentarii