Un individ din Arbore, cunoscut în mediul infracțional, a fost identificat de polițiști ca autor al unui furt cu prejudiciu mare și a fost arestat de judecători, în urma propunerii procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Ciprian Hrib a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în 25 ianuarie.

Atunci, inculpatul, alături de complici necunoscuți, s-a deplasat cu o autoutilitară Ford Transit pe raza comunei Volovăț, unde a pătruns prin efracție în curtea imobilului aparținând persoanei vătămate B.G.C..

De aici, timp de vreo două ore și jumătate, în miez de noapte, hoții au sustras și cărat în microbuz o mulțime de bunuri, printre care o sută de cutii de gresie, 8 scaune tapițate, 7 scaune metalice, 5 scaune înalte tip bar, 2 chiuvete de culoare neagră, o chiuvetă de culoare albă, 20 de lustre de perete, un uscător de mâini, două toalete complete de culoare albă, 3 baterii de baie, un recipient de 20 litri de motorină, patru bormașini, un motofierăstrău, un suflător de frunze, bormașini, o cameră de supraveghere video, o cutie de becuri și alte bunuri.

O parte din bunuri au fost vândute înainte ca polițiștii să poate acționa, fiind creat un prejudiciu în estimat la suma de 40.000 lei.

”Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.