Un individ din Șcheia care se afla deja după gratii din 2017 a primit o nouă condamnare severă, dar în deplin raport cu faptele pe care le-a comis, din partea magistraților de la Judecătoria Suceava.

Conform sentinței Judecătoriei Suceava, de vineri, 3 februarie, Nicolae-Marius Darie a primit 1 an și 4 luni de închisoare, în dosarul în care a fost judecat pentru două infracțiuni de furt calificat. Doar că el are un adevărat concurs de infracțiuni. Cumulat cu pedepse pentru alte furturi, pentru ultraj, dar și pentru tâlhărie, lipsire de libertate și viol, inculpatul a ajuns acum la o pedeapsă rezultantă de 16 ani, o lună și 10 zile de închisoare. Judecătoria Suceava a constatat că acesta se află în penitenciar din februarie 2017, prin urmare a executat 6 ani din pedeapsă. Chiar și așa ar mai avea de executat în jur de 10 ani din sentință.

Nicolae-Marius Darie are de executat cea mai mare parte din pedeapsă pentru un viol în grup. În noaptea de 18 spre 19 septembrie 2016, o femeie în vârstă de 59 de ani a fost violată în grup de faţă cu soţul său. Cei doi soţi au fost luaţi cu forţa din faţa Primăriei Mitocu Dragomirnei şi urcaţi într-o maşină, în miez de noapte. Violul s-a petrecut pe un câmp, cei doi soţi fiind bătuţi, iar femeia şi violată.

Revenind la dosarul privind furturile pentru care Judecătoria Suceava a stabilit pedepsele în ședința de vineri, 3 februarie, pe lângă Darie a mai fost judecat și condamnat și inculpatul Simi-Nicolae Bozomală, un alt nume cunoscut din Șcheia în mediul infracțional.

Și acesta a ajuns la o pedeapsă rezultantă de 7 ani 4 luni şi 20 de zile închisoare, survenită din mai multe sentințe. Și acesta a executat în jur de 4 ani din pedeapsă, iar din martie 2022 este încarcerat în alt dosar.