Prefectura Suceava a transmis că în această dimineață toate drumurile naționale din județ sunt deschise traficului rutier, circulația desfășurându-se în cindiții de iarnă. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele prestatorului de servicii și cele proprii (ATB și Unimog) pentru deszăpezirea drumurilor aflate în administrare,  împrăștiate 636 tone de sare.

În această dimineață acționau 22 de utilaje ATB și patru Unimog. Potrivit Prefecturii, drumurile naționale din zona administrată de SDN Suceava sunt curate cu mici porțiuni cu zăpadă viscolită, pe DN17A, CRD, 2H, 2E, 15C și 29A, în timp ce pe DN 29, DN 17 și varianta ocolitoare a Sucevei sunt curate și umede cu mici porțiuni de zăpadă frământată mai mică de 1cm.

În ceea ce privește zona de munte, pe căile de circulație rutiere administrate de Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată în condiții de iarnă, fără probleme deosebite. Carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată de 0-1 cm pe DN 17A, DN 17B și DN 18 și umed pe celelalte sectoare de drum administrate. Există zone cu zăpadă viscolită pe DN 2E, unde se acționează până la încetarea vântului.

Pe parcursul nopții s-a acționat pe toate sectoarele de drum național din administrarea SDN Câmpulung Moldovenesc cu 35 utilaje dotate cu lamă și răspânditor și s-au consumat circa 520 tone sare. „Situația este monitorizată permanent, se intervine în funcție de starea vremii și condițiile de trafic”, a informat Prefectura Suceava.