Polițiștii de la Fălticeni au primit un apel de urgență, duminică seară, o tânără în vârstă de 20 de ani anunțând că a fost lovită de concubinul său și a plecat de acasă.

Apelul a fost efectuat în jurul orei 19.50, imediat fiind constituită o echipă operativă care a plecat în căutarea mamei. Femeia a fost găsită cu copilul în brațe, în fața unui magazin non-stop de pe strada 2 Grăniceri.

Având în vedere și temperatura de afară, cazul a fost tratat ca unul de maximă urgență.

Din cercetări a rezultat că tânăra în vârstă de 20 de ani are o relație de concubinaj de aproximativ 4 ani cu un tânăr de 23 de ani, cei doi având un băiat în vârstă de 10 luni. Cei trei locuiesc împreună într-o garsonieră închiriată din Fălticeni, iar duminică seară, în urma unei scandal, bărbatul a lovit-o pe tânără cu palma peste față.

Tânăra a luat copilul în brațe, a fugit din casă și apoi a sunat la 112.

Polițiștii au mai constatat că în urma agresiunii tânăra mama a suferit leziuni minore ce nu au necesitat internarea acesteia la vreo unitate medicală.

În urma audierilor și întocmirii formularului de evaluare a riscului a rezultat că există un risc iminent și se impune emiterea unui ordin provizoriu de protecție. Prin urmare, în baza ordinului, tânărul a fost evacuat din locuința în care s-au întors mama și copilul.

Ordinul de protecție este valabil doar 5 zile, iar dacă vrea o prelungire a acestuia pe termen mai lung tânăra trebuie să se adreseze instanței de judecată. 

Poliția municipiului Fălticeni a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.