În zona Dornelor s-au înregistrat inundații din cauza precipitațiilor abundente și a creșterii temperaturilor din ultimele zile, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava. Apa a ieșit din albia răului Dorna, pe mai multe terenuri virane, însă fără a pune în pericol construcții civile (case și anexe) ale cetățenilor din zonă. Începând de duminică dimineață, pe parcursul întregii zile, mai multe formațiuni de gheață, de pe râurile Dornișoara, Tesna și Dorna, s-au pus în mișcare.

Conform Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava, s-au creat două zone cu pod de gheață și aglomerare de ghețuri, una în apropiere de Podul Alunului (pe raza UAT Vatra Dornei), iar a doua la confluența râurilor Tesna cu Dorna (pe raza UAT Coșna).

„Zonele respective au fost monitorizate de către pompieri militari, lucrători ai SGA Suceava și membri ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din zonele vizate. Aceste monitorizări vor fi continuate și în zilele următoare, urmând ca, dacă situația o va impune, să fie luate măsuri de protejare a populației și a bunurilor materiale”, au completat reprezentanții ISU Suceava.