Polițiștii de la Sectorul de Frontieră Siret au făcut o captură importantă de țigări după ce au reperat în râul Siret, nu departe de linia de frontieră, un butoi de dimensiuni mari în care era o cantitate mare de țigări.

Captura a fost realizată luni, în jurul orei 22.00, când un echipaj al poliției de frontieră a observat pe direcția localității Siret, în apropierea liniei de frontieră, un recipient din plastic ce plutea în albia râului Siret.  Butoiul conținea 2.693 pachete cu țigări, de proveniență Duty-Free, marfă în valoare de peste 31.000 de lei.

Acest tip de contrabandă nu este neapărat nou. Contrabandiști din Ucraina dau drumul în aval la astfel de recipiente, pe timp de noapte, care sunt apoi recuperate de complicii români. Metoda are avantajul că face foarte greu de depistat persoanele implicate, însă are și dezavantajul că marfa se poate pierde ori poate fi ”pescuită” de altcineva.

”Țigările, în valoare de 31.508 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. În  continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale”, a transmis Poliția de Frontieră Suceava.